Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın katıldığı etkinlikler kapsamında; özgün baskı atölyesi, geleneksel Türk el sanatları atölye sergisi, “Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik” adlı söyleşi, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı korosu konseri ve mozaik atölyesi etkinlikleri gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliklere, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı. Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında başlayan etkinliklerde Prof. Dr. Nuray Mamur Özgün Baskı Atölye Sergisi ile Öğr. Gör. Gülsen Turgut Geleneksel Türk El Sanatları Atölye Sergisi gezildi.

Sergilerin ardından Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonunda düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

“Atatürk aynı zamanda bir filozof kadar erdemli düşünen bir liderdir.”

Söyleşi öncesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Meclisinde Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği tarihtir. İlk defa bir okuma-yazma seferberliğinin başlatılmasına öncülük eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinin kuruluş günü olan 24 Kasım’ın yıl dönümünü gururla, heyecanla kutladığımız bugün, bizlerle beraber olmak duyarlılığını göstererek bizleri onurlandıran tüm değerli konuklarımıza şahsım ve fakültem adına hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Türk Milleti için Kurtuluş Savaşı’nın önemi ne kadar büyük ise bu savaşın en bunalımlı gününde toplanan Maarif Kongresi’nin de Türk Eğitim Tarihi açısından önemi o kadar büyüktür ve Milli Eğitim ile Milli Kültür politikalarının mihenk taşını oluşturmaktadır. İlk Cumhurbaşkanımız ilk Başöğretmenimiz Atatürk, asıl niteliğinin kişiliğinin öğretmenlik olduğunu vurgulayarak ‘ben milletin öğretmeniyim’ der. Atatürk gerçekten Kurtuluş Savaşını, inkılaplarını hep sabırla, ikna edici, güven verici öğretmenliği sayesinde başarmıştır. Atatürk sadece bir asker ve bir devlet adamı değil, O aynı zamanda bir filozof kadar erdemli düşünen bir liderdir. Onun irfan ordusu diye nitelendirdiği öğretmenlerimiz için söyledikleri önemlidir. Millet olarak Atatürk’ün 100. doğum yılı ve aynı zamanda başöğretmen oluşunun yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününü coşku ve gururla kutluyoruz. Sevgili öğretmen adayları, ömrünü öğrenmeye, öğretmeye vatanına milletine değerlerine bağlı olarak nitelikli nesiller yetiştirmeye çalışmış hiçbir öğretmenin hakkı asla ödenmez. Ülkemizin sizlerden beklentisi bu yöndedir. Nasıl sizler öğrencilerini yetiştirecekseniz, ülkemiz de sizlerin şekillendirdiği öğrencilerimiz yüceltecektir. Sizlerin bu sorumluluğu canı gönülden taşıyacağına inancım sonsuzdur. Bu duygularla sözlerime son verirken Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimiz, şehit öğretmenlerimiz, emekli öğretmenlerimiz ve görev başında geleceğimizi hazırlayan sevgili öğrencilerimizin öğretmenler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Usta eğitim danışmanı Barış Balcıdan kritik sınav uyarıları geldi Usta eğitim danışmanı Barış Balcıdan kritik sınav uyarıları geldi

“Eğitmenliği, öğretmenliği, öğreticiliği, nasıl anlatılacağı tarih bize gösteriyor ki bu anlatılamaz, sadece yaşanır. Çünkü işin temelinde bir gönül işi var! Bir sevgi var! Vatana millete hayırlı evlat, hayırlı insan, güzel insan yetiştirme sevdası var!”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü benim için kutsal bir gün çünkü bugün dört tane kutsal misafirimiz var, bizleri şereflendirdiler. Eğitmenliği, öğretmenliği, öğreticiliği, nasıl anlatılacağı tarih bize gösteriyor ki bu anlatılamaz, sadece yaşanır. Çünkü işin temelinde bir gönül işi var. Bir sevgi var. Vatana millete hayırlı evlat, hayırlı insan, güzel insan yetiştirme sevdası var. Dolayısı ile bu sevdayı anlatmak için yaşamamız lazım. Bugün ben çok mutluyum çünkü anaokul öğretmenim Sayın Kevser Hocam burada, ilkokul öğretmenim burada Sayın Ömer Sarıkamış Hocam, ortaokul fen bilgisi öğretmenim Faruk Hocam burada. Hocalarımı anlatarak konuşmamı yapmak istiyorum. İnsan nasıl yetişiyor ya da bize kazandırılan özellikler nelerdir bunları öğretmenlerimizde buluyoruz. En özgür okulu ilkokulda okudum. Bu özgürlüğü bana aslında Ömer Hocam verdi. Ömer Hocam öyle bir hoca idi ki, şimdi hiç kimseyi ayırt etmiyorum. Ömer Öğretmenim bize ücretsiz ders kitapları getiriyordu. Hedefi Selcen Köyünden yatılı öğretmen lisesi için öğrenci kazandırmaktı. En önemli özelliği de, beden eğitimi dersinde matematik; matematik dersinde beden eğitimi dersi yaptırması idi. Beni özgür bırakması ise, ‘Ahmet takımını karşıya al maç yapalım’ demesi. Öğrenci ile öğretmen aynı seviyede idi. Onun için ben insanlardan, hep üstün şeyler isterim. İsteme sebebim de budur. Hocam bizi 1976’da mezun ederken, Selcen İlkokulundan, 36 öğrenciden 5 tanesi Gönen Öğretmen Lisesini kazandı. O sırada bir trafik kazası geçirdim. Tam yürüyemiyordum. Ömer Hocam beni okula kayıt yaptırmak için kucağında götürdü. Öğretmen okulunda fen bilgisi hocam dersini o kadar sevdirmiş ki, eğitimimi fen bilimlerinden tercih ettim. Hocamın tıp doktoru olmamda büyük ve en temelde yeri var. Ercan Hocamın ise bizlere, öğrencilerine sahip çıkması, bizleri karamsarlığa bırakmamak ve hayata tutunmak anlamında üzerimizde çok büyük emeği var. Ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize, şehit olmuş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Eğitim Fakültesi öğretim üyelerimize ve burada bulunan tüm dekanlarımıza bugünün hatırasına şunu diyorum: ‘Gelin, eğitimimize biraz daha asılalım! Pamukkale Üniversitesinin eğitimine biraz asılalım çünkü bu emeklerin meyvelerini de göreceksiniz. Biz büyümüş bir ağacın son budamalarını yapıyoruz üniversite olarak. Gelin, öğrenci-hoca buluşmalarımızı daha da arttıralım. Sözlerime son verirken tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından “Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik” adlı söyleşi, PAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Çetinkaya yönlendiriciliğinde; emekli öğretmen Kevser Çolak, emekli öğretmen Ömer Sarıkamış, emekli öğretmen Ercan Hezen, Fen Bilgisi Öğretmeni Faruk Gülhan, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Ayvaz Tuncel’in yaptıkları konuşmalar ile devam etti.

Söyleşinin ardından, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Aykut Önder Sarıçiftçi şefliğinde müzik eğitimi ana bilim dalı korosu konseri sahnelendi.

Konserin ardından, Eğitim Fakültesi arka bahçesinde düzenlenen ikramda konuklar bir araya geldi. İkramın ardından Eğitim Fakültesi Resim –İş Eğitimi ABD Sergi Salonunda Öğr. Gör. Yüksel Hancıoğlu’nun düzenlediği Mozaik Atölyesi geçekleştirildi.

Editör: Denizli Güncel Sağlık