Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına yardım etmek bizim elimizde.

Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilmektedir. Ülkemizde organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Birçok kişinin kendisi ya da yakını, sevdiği, eşi, çocuğu, anne-babası uzayan organ nakli bekleme listesinde “hayat” bekliyor ve bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebilmektedir.

Sağlık müdüründen yeni aile hekimliği yönetmeliği açıklaması geldi Sağlık müdüründen yeni aile hekimliği yönetmeliği açıklaması geldi

PAÜ Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Onur Birsen “Bugünkü istatistiklere göre yaklaşık 30.000 kişi organ bağışı beklemekte olup sıra bekleyen hastalarımız için çok önemli bir durumdur. Unutmayalım ki destek olmak ta yaşamak kadar güzel bir duygudur. 18 yaşını doldurmuş bağışa engel bir durumu bulunmayan herkes organ bağışında bulunabilir” diyerek herkesi organ bağışına davet etti ve bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur dedi.

Organ bağışında bulunmak isteyen herkes bugün PAÜ Hastanesi Poliklinik girişinde açık kalacak olan standımıza veya hastanemiz Organ Bağış Birimine başvuruda bulunabileceklerdir.

Editör: Denizli Güncel Sağlık